11

-
Vandaag gaat het gebeuren! Vandaag 11 oktober, 11 geweldige kids, waar vandaag alles om draait. Allemaal komen ze met hun gezin naar Den Haag.
-
Hoe zal het zijn, zal iedereen komen, gaat het allemaal lukken? Best wel druk al dat organiseren, maar vandaag gaat het echt gebeuren. We staan vandaag aan het begin van iets unieks, iets heel speciaals, alle 11, allemaal met hetzelfde syndroom, ze komen vandaag bij elkaar!
-
Eenmaal aangekomen bij het kinderdagcentrum Wateringseveld, wordt duidelijk dat de 1e familiedag begonnen is. De auto's worden uitgeladen, koffie gezet, tafels en stoelen krijgen hun plaats en de ruimte wordt feestelijk aangekleed. Twan ziet en voelt dat er wat gaat gebeuren, hij wordt erg verdrietig van alle drukte om hem heen. Samen met papa gaat hij even naar buiten.
-
Dan komen de eerste gasten al binnen. Het is op dat moment nog een heerlijke chaos, de cake moet nog gesneden worden, de knutseltafel nog even aankleden, maar de gasten verwelkomen gaat nu voor. En ja hoor, wat geweldig, alle 11 gezinnen zijn gekomen en er zijn zelfs opa's en oma's bij.
-
Nu iedereen aangekomen is, kan de bijzondere dag geopend worden. Na de opening kreeg de gastspreker, Prof.dr. Raoul Hennekam het woord. Wel meer dan een uur heeft hij staan vertellen over het Pitt Hopkins Syndroom. Tijdens zijn geweldige verhaal, zag ik al deze mensen bij elkaar, allemaal ergens anders vandaan, maar toch allemaal iets wat ons met elkaar verbindt, onze kinderen, alle 11. Op dat moment stond ik met een brok in de keel. Tijdens dit uur voelde je de energie van alle mensen hier veranderen. Je zag dat steeds meer mensen zich op hun gemak gingen voelen. Mijn gevoel ging naar 1½ jaar terug en herkende de eerste indrukken van toen.
-
Deze dag was er één met heftige, mooie, indrukwekkende, emotionele maar vooral herkenbare momenten. En wat lijken onze kinderen toch op elkaar, allemaal Twannetjes. Allemaal met een grote lach op hun gezicht, dat een en al liefde uitstraalt.
-
Vandaag, 11 oktober, is voorbij gevlogen. Een dag om nooit te vergeten, met vele momenten waarvan we nog lang kunnen nagenieten.
-

Geen opmerkingen: